Rabu, 1 Jun 2011

hari ni nk buat review post pasal crita yg aku tengok semalam..
"WAKE UP SID"
mula2 tgok iklan kt channel ZEE aku cm xbrape yakin ketidakbest-an cite ni..=_=
tp semalam tibe2 tergerak hati nk tgok...tp mase tu da terlambat satu jam kot..
n layan punya layan, perghhh.... syok kot! menyesal aku xtengok.. jalan crite die fresh+scene yg romantik+of course hero die yg kacak...almaklumla, pelakon hindustan..anak RISHI KAPOOR kott...bapak die dlu hensem gler..anak die mestila nsem!!!!
cite die pasal SIDDHARTH MEHRA(Ranbir Kapoor) yg gagal, terlalu dimanjakan oleh ibu bapanya...alkisahnya, dia ditwarkan kerja kt syarikat bapaknya itupn bapak dia janji nk belikan kereta klo die nk keje ctu.dalam masa yg sama, dia nga sambung study kt kolej.kemudian, dia rasa die xsesuai kerja ngan syarikat ayah dia. lebih teruk lagi dia gagal dalam exam n kene marah teruk oleh bapak dia..last skali dia buat keputusan nk lari dari rumah..
Kebetulan mase tu, dia bru jumpa sorang awek ni yg baru je pindah kt mumbai nama AISHA (Konkona Sen Sharma)n dia yg tolong carikan apartmen untuk Aisha. so, xtau nk tinggal mana, Sid pn tinggal la ngan Aisha. Mula2 Aisha tahan lagi ngan perangai Sid yg xtau kemas umah, xpandai masak, kebudak-budakkan. then sampai satu tahap dia marah Sid and Sid pn sedar yg dia tu teruk..n mula ubah perangai dia..Sid buat keputusan nk cari kerja n dia pn keje satu tempat ngan Aisha sebagai pelatih jurugambar@ trainee photographer. n kt ctu bru dia tahu passion dia kt bidang photographer ni..n dalam pada masa yg sama, mereka tak sedar yg mereka jatuh cinta sesama sendiri...=))
sumpah romantik mse scene dorg baring dlam bilik n Sid peluk Aisha dari belakang.. n bgun pagi je masing2 kt tempat tidur masing2..kire jaga dab sopan la..=_='
jom layan gambar.. ^_^


NI LA RANBIR KAPOOR...COMEL KOTTT!!!!!!!!!




NI PLAK SCENE2 DLM CITER TU....AUUUWWWW!!! ;)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan